Menü
Sepetiniz

Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr

Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr
Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr
Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr
Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr
Yeni
Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr
Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr
Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr
Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr
Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr
300,00 TL
  • Stok Durumu: 100
  • Marka: Murat Pastanesi
  • Modeli: 8695679084563
  • Ağırlık: 500.00g
Etiketler: Murat , Pastanesi , Safranbolu , Çifte , Kavrulmuş , Lokum , 500 , gr

Murat Pastanesi Safranbolu Çifte Kavrulmuş Lokum 500 gr

Lokum

Göz zevkini doruk noktasına ulaştıran Safranbolu Evlerinden yanı sıra yerli yabancı herkesin ağzında lezzetin ifadesi daha az tatlı, yumuşak dokulu olması ve yerkern genizi yakmaması.Benzer lokum çeşitlerine göre farklı özellikler taşımaktadır. Bu özellik lokumu oluşturan ham maddelerin(uzun yılların deneyimi ile elde edilen oranlardaki) karşımından kaynaklanmaktadır. Ayrıca ustalık ve becerinin yanı sıra müşterinin “velinimet olduğu anlamasıyla güçlenen manevi değerler, her şeyin üstünde tutulmaktadır.

Safranbolu evleri

Müze kent görünümündeki bu tarihi belde de, başka osmanlı -Türk sivil mimarisinin en güzel evleri olmak üzere, cami,hamam,türbe,çeşme, ve köprü gibi tarihi ve mimari eserlerin günümüze kadar korunmuş olmasını gözlemlemek mümkündür. Restorasyonu tamamlanan Havuzlu Asmazlar Konağı,Kaymakamlar Evleri,Yemeniciler Arastası, Nezihe Hanımın Evi,(Emirhocazade Ahmet Beyler),Cinci Hanı,Köprülü Mehmet Paşa ile İzzet Paşa Camilerini bu güzel eserlerin başında sayabiliriz. Öte yandan “Yaşayan tarihimiz geleceğe misafirimiz” olan Safranbolu bu kültürel zenginlikleri ile 1994 yılı sonunda Dünya Unesco Miras listesine girmiştir.

Safran

Safranbolu’ya adını veren eflatun-mor Çiçeği ve sarı, kırmızı lifleriyle çiğdeme benzemekte olan bitkimiz yılın Eylül ve Ekim aylarında ürün vermektedir. Yaklaşık 10 gram safran elde etmek için 1430 adet lif tepecik gerekmektedir. Safranın toplanan bu lifleri kurutulduktan sonra, ilaç ve kimya sanayiye teslim edilerek baharatçılıkta koku ve boya maddesi olarak kullanılmaktadır. Göz zevkinin tarihi evlere ve ağız tadının lokumla ifade edildiği “SAFRAN” Altın sarısı rengi ve sihirli kokusuyla dikkat çekmektedir. “Zerde” adı verilen tatlı da safrandan yapılmaktadır. 

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi