Murat Pastanesi
Abdülkadir Alper çıraklık kalfalık ve
ustalığını öğrendiği işi çalıştığı işletmeyi devir alarak ticaret hayatına
başlamıştır. 1990 yılında İstanbul Sultangazi’de işletmesini Ali Sarı’nın
yapmış olduğu ve iki şubesi bulunan Murat Pastanelerinde işçilik,ustalık,kalfalık ve yöneticilik görevlerinde bulunan
Abdülkadir Alper 2001 yılında 3.Şubesini Safranboluda açılan Murat Pastanesini
2015 yılında devir almıştır.Bu tarihten itibaren Karabük ve Safranbolu’da 4
şubesi ile hizmet vermektedir.
Abdülkadir Alper İstanbul’da başladığı
pastanecilik hikayesini farklı
şletmelerde yöneticilik yaparak pekiştirmiştir.
Bugün Safranbolu’nun merkezinde iki merkezi
şube ile günlük taze hijyenik bir ortamda yaş pasta,kuru pasta,kol böreği,
çikolata, lokum, nişan,düğün,doğum günü ve bir çok özel güne özel tasarımlarla
pastalar börekler üretmektedir.
Murat Pastanelerinin en önemli özelliği kol
böreği günlük taze köy sütünü müşterilerine her gün sunmasıdır.
Abdülkadir Alper Türkiye ve dünyadaki
pastanecilik adına gelişmeleri yakından takip ederek işletilebilir, erişlebilir
ve kontrol edilebilir bir hizmet anlayışı ile Safranbolu ve Karabük halkına en
kaliteliyi en iyiyi en güzeli sunmak için çalışmalarını sürdürmektedir.